DUG logo

Internasjonale prosjekter

Danseturnéer

DUG har et godt utviklet nettverk i Italia, der kommuner og organisasjoner bidrar når DUG er på turne der. Dette gjør at vi reiser mye i Emilie Romagna området i Nord Italia. I 2005 reiste danseverkstedene til Italia for første gang på danseturne. Her opptrer ungdommen som reiser, på store utendørs scener i store og små byer, men fremfor alt - for et stort publikum

En rekke dansegrupper reiser ut og turnerer med ulike framsyninger i inn og utland. Felles for alle er at de fremstår som svært gode rollemodeller og ambassadører for dansen, kommunene og det kulturelle mangefallet. Gjennom sin ekte entusiasme og sitt store engasjement, får de unge utøverne tilbakemeldinger om imponerende kvalitet.

Under oppholdet som varer fra 12 – 14 dager, har de 7 -9 forestillinger.
DUG koreograferer en times forestilling der ungdommene jobber 10 – 12 helger gjennom året for å ferdigstille forestillinga som skal vises frem. Her jobber forskjellige koreografer på de ulike helgene, der ungdommen får forskjellige uttrykk og sjangrer inn i programmet, så forestillinga blir variert og underholdende.

Dans som non verbal kommunikasjon i fremmedkulturell sammenheng gir ungdommene opplevinger og minner for livet. Nettverksbygging mellom de ulike miljøa som ungdommene i Italia og Norge har, øker toleransen mellom dem, og de opplever også at en kanskje ikke er så ulike likevel. Møte mellom kulturer gir oss generelt nye tanker og utrykk, og mye av lærdommen og erfaringene de tar med seg hjem igjen, kan de bruke lokalt mot egne dansegrupper.

Sponsorer til fylkesturné 2022

Nyhetsbrev