DUG logo

Koreografer

Våre koreografer

Her vil etterhvert komme en komplett presentasjon av alle våre koreografer

Elisabeth Bustos 
Daglig leder og koreograf i Dans uten grenser

Elisabeth begynte som ung-instruktør i Dans uten grenser Fjaler i 2005. Ho har fire-årig fagskule-utdanning i dans frå Bårdar Akademiet i Bergen og Oslo. Ho har blant anna vore bakgrunnsdanser i juleshowet ”Swinging Christmas” med Atle Pettersen, Lisa Stokke og Nora Jabri, jobba saman med kunstnaren Martin Creed under ei kunstutstilling i Oslo, og jobbar som trylleassistent for illusjonist Erling Solland. Dei har jobba saman på cruiseskipet Stena Saga og trylla under «Harry Potter-fest» i Oslo konserthus saman med Oslo Filharmonien og skodespelar Kim Haugen i oktober 2018. Ho er fast trylle-assistent for tryllekunstner og illusjonist Erling Solland, og jobbar sesongbasert med showkonseptet «Juleshow» som turnerer kvar vinter, med kjente artistar som Øivind Blunck, Nils Vogt, Tor Endresen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl.

Elisabeth har vore aktiv som koreograf for Dans Uten Grenser sidan 2010, og har koreografert for fylkes- og jubileumsturnéer, solidaritetsprosjekt til Latvia og Litauen, og Italia prosjekt. Ho er hovud-ansvarleg for kvalifisering av nye instruktører, og bidrar som musikk- og innstuderingsansvarlig i samtlege prosjekt.

I dag er Elisabeth dagleg leiar i Dans Uten Grenser. Ho var ein av koreografene under jubileumsforestilling 2016, DC Italia 2017, prosjektansvarleg for fylkesturnéen «The Dance Show» i 2019, og er prosjektansvarleg for «ReStart» – fylkesturnéen 2022. I 2023 leia ho prosjektet Italia DC 2023, i Cesenatico.

(Foto: Stian Mauricio Foss)


Mikael Rønne
Instruktør og koreograf i Dans uten grenser

Mikael er opprinnelig fra Tromsø, men er nå bosatt i Oslo. Da han vokste opp var han ivrig på kulturfronten med både teater, nysirkus og akrobatikk som utøver og instruktør.

Han begynte å danse når han var 18 år, og ble med på realityserien Dansefeber (So You Think You Can Dance) på TV Norge, og ble bitt av dansebasillen. Noen år senere ble han tatt inn ved jazzlinjen på Kunsthøgskolen i Oslo (tidligere Statens Balletthøgskole), hvor han uteksaminerte i 2012 som profesjonell dansekunstner. Siden har han jobbet som danser, koreograf og pedagog. Han har blant annet gjort 7 produksjoner med Oslo Danse Ensemble, derav to Riksteateturnèer og 3 skolesekkenturnèer, vært i land som Colombia, Nederland, Jordan, Polen, Palestina og Belgia med Jo Strømgren Kompani, gjort 3 ulike barneforestillinger med Inger Cecilie Bertran de Lis, vært koreograf, veileder og danser i to sesonger av Skal Vi Danse på TV2, gjort utendørs spel i Sarpsborg, og mye mer innenfor film, TV, reklame og samtidskunsten. I 2016 bodde han 4 måneder i New York, og gjorde et utviklingsprogram ved Broadway Dance Center. Han har også gjort egne koreografiprosjekter som har vært støttet av Kulturrådet, Fond for Utøvende Kunstnere, Oslo Kommune og dans/5. Han sitter også i styret til Norske Dansekunstnere, PRODA og NyDans Oslo.

Mikael gjorde sin første koreografihelg med Dans Uten Grenser i 2012 med gruppen In Motion i Luster, og har siden jobbet med grupper i Sogndal, Leikanger, Førde, og Florø. Mikael er også en av instruktørene på Italiacampen sommeren 2017.

(Foto: Kristoffer Hunstad)

Renate Fredheim
Instruktør og koreograf i Dans uten grenser

Begynte som unginstruktør i Luster i 2009. Starta på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gjekk vidare på Flow Dance Academy Paris i eit og eit halvt år til(2016-2017). Her opparbeida ho seg meir grunnlag og opplæring i urbane stilar som blant anna hip hop, house, popping, funkstyle og dancehall. Ho har fått opptre med forestilling på blant anna Balltoppen Teater i Danmark og Versailles i Frankrike. Ho har også fått danse på fransk TV for ein fransk rap-artist. No vil ho i tillegg til koreografi- utvikle seg meir i freestyle verden.

Renate har koreografert til fylkesturné-ene «Jubileumsforestilling 2016», «Italia DC 2017» og «The Dance Show» 2019. Ho er ein av koreografene i årets fylkesturné «ReStart» 2022.

 

 


Koreografer_Sandra_Solvi

Sandra Solvi
Instruktør og koreograf i Dans uten grenser
Begynte som unginstruktør i Luster i 2006. Tok eit forstudium i dans ved Bårdar Akademiet i Bergen før ho utdanna seg ved Norges dansehøyskole og vart dansepedagog. Har også studert hip hop ved Flow Dance academy. Ho har blant anna koreografert til Latvia og Italia turné, samt vore med på mange spennende danseturnéer gjennom Dans uten grenser.

 

 

 

 

 


Dag Rune Sjøli
Instruktør og koreograf i Dans uten grenser

Dag Rune var i den første instruktørgruppa i Luster kommune i 2006. Han har sidan 2008 jobba og produsert koreografier for oss. I 2009 valte han å satse for fullt på dansen, og turen gikk til Oslo og Norges Danse Høgskole. Året etter søkte han seg inn ved Kunst Høgskolen i Oslo, og fikk der tildelt plass ved BA.Jazzdans. Etter fullført utdanning har Dag Rune gjort ein rekke mindre og større prosjekt som utøvende, og har alt bygd seg ein solid CV og eit namn i «Dansenorge». Han har gjort heile tre produksjoner med Oslo Danse Ensemble i tillegg til ein Riksteater turne med kompaniet våren 2016. Han har vært engasjert i oppdrag for Skal Vi Danse, Stjernekamp, Idol, Norske Talenter, Melodi Grad Prix, FRIKAR, NRK-Super, KORK sin rikskonsert, The Voice, Volvo, Røde-Kors, Apotek1, Statsbygg, SAS, VG-lista, osv. Han har danset i Musikkvideo og reklamer for namn som Silya Nymoen, Kaveh & CC-Cowboys, Maria Carlsen, Ylvis, TV-Bliss, Vitae-pro, Statkraft, Radio Norge, etc. Han har jobba tett med Ylvis brødrene på turne, og opptrådd bla. I Globen og Spektrum. Dag Rune har gjort fleire eigne koreografi prosjekt, vært koreografi og klasse-assistent, undervist ved ulike instutisjoner og var jury medlem 2 år på rad ved KHIO. Han er fast medlem av Hip Hop gruppa Cre-8, og har gjort fleire oppdrag med dei.

(Foto: Antero Hein)

 


Sofie Øren
Instruktør og koreograf i Dans Uten Grenser

Sofie begynte som ung-instruktør i Dans Uten Grenser Årdal i 2015. Ho går no siste året på danselinja ved Firda vidaregåande skule. Sofie har vore med som danser på jubiléumsturne 2016, DC Italia 2017 og «The Dance Show» i 2020, og er no ein av koreografene for «ReStart» – fylkesturné 2022. Ho har medvirka som koreograf i Dans Uten Grenser Årdal og vore med som instruktør for «Showtime», ein musikalskule for born og unge i alderen 6-12 år.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Sponsorer til fylkesturné 2022

Nyhetsbrev