DUG logo

DUG-blogg

Vi jubilerer i Sogn og Fjordane

Publisert 7. april 2016, 8.00  /  I kategorien Ukategorisert

Tenk at det har gått 10 år siden vi startet opp danseverkstedene i Sogn og Fjordane. I løpet av 10 år har vi kvalifisert i alt 890 instruktører, ca 10 000 elever har fått undervisning i danseverkstedene rundt om i fylket gjennom årene som har gått. Flere av disse ungdommene har også etter endt tid i DUG fått mot og inspirasjon til å gå videre med dansen og har tatt profesjonell danseutdanneslse. Vi har hatt dansere som har utdannet seg både på kunsthøyskolen i Oslo, Den Norske balletthøyskole, Flow akademiet i Oslo, København og Paris, Bårdar Danseinstitutt, Trinity Laban London.

Siden oppstarten i 2006, har ungdom lagt ned på tusenvis av frivillige arbeidstimer i danseverkstedene i Fylket. Hvert enkelt danseverksted har avviklet 20 elevforestillinger fordelt over 10 år med 2 semesterforestillinger pr. år. Totalt over 10 år med 13 verksteder har ungdom i Sogn og Fjordane hatt 260 elevforestillinger. Ett snitt med 400 besøkende pr. forestilling x 260 elevforestillinger utgjør 104 000 publikummere har fylt kulturhus, samfunnshus, gymsaler rundt i Sogn og Fjordane.

Vi er stolte av ungdommene våre og den innsatsen de legger ned i sine lokalsamfunn. Vi er stolte over solidariteten de viser med prosjektene sine «Colours of care» hvor de reiser på barnehjem i Latvia og Litauen hver år med forestillinger og workshops, til glede og oppmuntring for barna der.

Det er og viktig og fremheve at danseverkstedene er på ingen måte en profesjonell danseskole. Dans Uten Grenser er tuftet på ung til ung formidling, glede, omsorg og inkludering. Våre ungdommer er ekte pedagoger! De underviser og danser fordi de simpelthen elsker det de gjør. Erfaringene de får med seg fra denne tiden har de med seg gjennom livet, hvor de har lært å ta ansvar, vise omsorg, jobbe sammen i team, frivillig arbeid, konfliktløsning og mye mye mer. De er godt utrustet for livet og fremtiden. Vær stolte av dere selv, for det er vi!

Sponsorer til fylkesturné 2022

Nyhetsbrev